21 April, 2011

tutorial wrap text~

assalamualaikum readers.. 
dah lama beno pu3 x post entry kat blog nie..
mstie korunk dah rindukan?hehehe

hari ini pu3 nak buat tutorial warp text.
korunk taw ke wrap text 2 cane?huhu
oke2..jgn riso..moh tgk gmbr kat bwh..

contohnya atas  ni gmbr tulisan n berbntuk flag..
tgk 2...die mcm bendera kan..ngee..
so hari ini..pu3 nak ajar tutorial g2 ler..

1st msti le bukak korunk punye adobe 

2. pergi FILE>NEW n set mcm kat bwh nie ok..

pas dah tkn ok..die akan keluar...

3.tekan HORIZONTAL TOOL TEXT mcm dalam gmbr di bawah ini ok..

n then korunk tulislahh ape yang korunk nak tls..

contohnya pu3 tls nama pu3(cm gmbr kat bawah)

dah taip dah?..ok

then korunk highlight text korunk mcm gmbr kat bawah ni aw..

dah highlight dah kan..ok

4.korunk tkn create wrap text mcm gmbr kat bawah ni yang anak panak 2 aw.. =) bentuk A besar 2

pas korunk tkn 2..die akan keluar mcam bwah ni.. =)

then..korunk tkn anak panah kat sblh knn NONE 2..n akan keluar beberapa jenis..
so korunk pilih mana satu korunk nak ok.
tyme korunk tkn 2..die akan preview kat text korunk..
pu3 buat text FLAG..mcm bendera skit...
pas dah pilih..jadiler text korunk mcm korunk nak 2..
contoh text WRAP FLAG~

sudah siap untuk buat wrap text

ngee...sng x?huhu..bg pu3 senang le..
pu3 hope korunk faham ape yang pu3 taip nie..
n kalau x fhm..jgn malu2 tnye pu3 ok..
sbb pu3 x makan orang pown..jgn riso..~ngee.. =)

k..thx kpd siapa yang baca smpai abh entry ni..

sekian..~ =)




.

1 comment:

Ekonom said...

Haiii... salam kenal, hanya sekedar blogwalking, mudah-mudahan sama-sama bisa saling berbagi.. :)

 

ALL RESERVED BY PUTERI DIYANA.THANK YOU!