30 June, 2011

A trip 2 Thailand =) - 24-26/6/2011

assalamualaikum..hye peeps..ape kabo?rindu kat aku x nie?aku kan dah lama x update..x kan x rindu kow.t.hahaa...aku nak gtaw je nie.ari  jumaat yg lepas 24/6/11..kol 10 mlm aku n family aku g rombongan ke Thailand dgn cikgu2 kat skolah aku dgn menaiki bas.. =) hoho..best wooohh!..ktaorg smpai thailand cm kol 8 lbh pagi ari sabtu gak la..lama doe..yela..dari perak an..kitaorg nek bus p sana..mmg seronok ler...seronok!.banyak gambar aku tangkap..hehe =D..Thailand tempat ke dua aku g luar negara..hoho..dulu p medan..p medan lagi seronok lahh dari thailand nie..HHAHA..tapi aku x kysh...jalan doe..so ttp jalan..duit thailand 100Bath sama dgn RM10 Malaysia..besar gak duit deme..huhu

Kat sana kitaorg g Songkhla,Hat Yai and Danok...kat songkhla kitaorg melawat Tang Kuan HIll Lift Station,..kat hill ni banyak tmpt tangkap gambo..lawo2 doe..but..tyme kitaorg pegi 2 panas terik so ssh tangkap gmbr lorh...sikit je le...hehe..jap g aku tnjk gambo ok..~ =D

tapi an..budaya sana pelik aw...naik moto boley smpai 3 org wei...dgnx  pakai topi keledar nye..pergh!..mmg keras doe kepala2 org thailand..hehe.yg plg lwknye..bile 2 org nek moto..yg dpn je pakai topi keledar..yg blkg x pakai..hahah!..sumpah lawak!tapi org thailand bgus..xdek rempit2 cm org malaysia..2 aku suke..n aku x nmpk pown org thailand buat wili or wekang..haha..betoi ke ejaan aku 2?nntk le..lasak kaw!!.hahaha..tapi ssh sikit le nak cari kedai islam..kene pandai plh kedai..
tapi sebek tyme kat sana..tyme breakfast pg ari sb2 2 je mkn kat kedai kat thailand..
p x sdp mane lah..ahhaa..sdp agi makanan kat malaysia!. =D

malam ari sabtu 2 tido kat hotel..kan satu bilik 2 org kan...aku tido ngn akk aku satu blik..parents aku tido satu bilik..but..kitaorg punye tingkat len2..aku n akk aku tngkt 5 n parents aku tngkt 7..hoho..jauh beze 2..2 kowt..hahha..tapi seronok la..sejuk an.yela..ade air-cond.mane x sejuk..hahaha..1st tyme tido ngn akk aku kat hotel..sllunye tido satu family...hoho~
pagi ahad 2..pegi bazar kat sana..mcm2 jual..beg lahh..baju lahh..uh..mmg byk doe...x terpilih..aku x beli ape2 pown kat s2..hehehe

btw..pegi thailand seronok lahh.best!byk tmpt ley tgkp gmbr...kat sana ade Aquaria gak..tapi x pegi..sbb nak msk mahal doe..nak dkt 300 BATH bersamaan dgn RM 30 Malaysia..huhu~so x ler pgi..

hoho.dah pnt bace?cian korunk an..maaf ler..kalo entry ni pnjg..huhu..oke2..
aku nak show korunk gmbr2 yg aku pegi uh..maw tgk ke?kalo x maw..aku ttp show gak..hehehe.so tgk la erk..haha..xdek la..~sape nak tgk..tgk le aw..



heheh..dari kiri:mak aku,aku n akk aku~ =D
kitaorg kat signboard skolah x slp..haha..tulisan thailand..so x fhm le..
korunk wat2 le fhm yerk..hehe


hoho..dah terjelas terpampang tajuk dlm gmbr nie..so jgn tnye dah..heh~xdek la..=D


aku n mak aku lm Tang Kuan Hill Lift Station..hoho..motif gmbr nie nak tnjk tulisan thai kat blkg..
ADULT-30 BATH..so family aku ade 4 org..so 4x30=120 Bath..hoho~



aku ngn ayh aku..kat TKHLS 2.. =D


my family dkt beach mane tah..tapi permandangan die lawa doe.



dari kiri:ibuku,ku,and ayahku
nie kat Thai House Honey Hadyai. =D singgah..pas 2 ade taklimat tntg madu n dpt mnm air madu..
tapi aku x dpt mnm air madu..sbb x dgr taklimat..hoh..x suke!.huhu

ibuku,aku n ayah ku kat FLOATING MARKET..
hoho..sonok wei g FM nie..mcm2 mknn ade..p ade yg halal..ade yg haram..hoho..
bangge org thai sbb aku puji FM nie..hehe..

hoho..ulat goreng iaitu CENGKERIK..!hoho..sdp kowt.x beli sbb geli..lagipown x hingin nak beli pown..hahaa..
mcm2 ulat kat gerai nie..ulat besar..kecik..katak...lipas..n ade lagi ler...

akk aku n aku..blkg 2 1 transport mereka di sana..namanya ialah TUK TUK..hoho..family aku nek..sonok..yg x ley bla..tyme kona kiri or knn..mcm drift plak pemandu 2 bwk..hoho~terer2..



ibu aku,akk aku n ayah aku..dpn Hotel BP GRANDHOTEL~! =d


\
BABI?ape cer nie?gambar nie real aw..aku x edit hape2 pown..hahaa..bedak nie..
aku jmpe dlm surau kat Imigresen Malaysia..walao..hebak2 gile kilang bedak 2 eja Baby..hahaha..
nak buat Baby..jadi Babi..hoho..Opps..nie bkn mencarut..tapi Babi adalah salah satu binatang..so x slh aku sbt...maaf ye kalo aku kasar.~

ok..asenye 2 je kowt..nti kalo taip pnjg2..korunk x bacenye..hahaa..nie dah pnjg dah.kowt2 korunk x bace..hehhee




p/s:maaf kalau pu3 terkasar bahasa..mintak ampun beribu-ribu ampun..hu~ =D


1 comment:

Kotak Mancis / S_Basri said...

Wah seronoknya dia pegi thailand... best... teringin nak pegi sana...

( jom lawat )

 

ALL RESERVED BY PUTERI DIYANA.THANK YOU!