28 April, 2012

Kiko saket.hurm :(

 *gambar before dia sakit 


Assalamualaikum..hye readers..maybe entry ni x ceria sgt kot mcm sllu.
hari Rabu rituh..family aku g bawak kiko g klinik kat Sitiawan..
sebab dia sakit.tak mahu makan,cirit air..banyak pulak 2 airnyee..then lemah je ..
sejak sakit suka sgt dia termenung..

nie aku pegg kiko before nk g klinik..
aku ttp senyum even dlm hati aku sedih.. :(

time kat klinik uh.doktor pun x dpt tahu ape penyakit dia..
then doktor 2 cucuk dia.aku n akk aku takut skit bila nmpk jarum so dah sah laa time 2 kitaorg ttp mata..LOL..sebaik senyap je dia kene cuck.pandai doktr uh cucuk..

pas 2 dia bg laa kiko makan ubat gne syringe..taw kan ape syringe..
biasalahh akn..manusia kalau kena mkn ubt pun mstie x suka..sama mcm kucing.
pas dktr bagi ubat.dia pegi luah balek ubat 2..
tengok2 dia luah ubat uh keluar sekali dgn darah.grr..!serius terkejut..doktor 2 ckp x dek ape n 2 perkra biase kuar darah
pandai laa doktr 2 ckp.aku yg punya kucing..terasa pulak skitnyee..grr

pas dah abh..time nak bayr pulak..

aku: Berapa ea?
doktor: RM30.
aku:ouh..okay.(smbil keluar duit rm30)

pas tu doktr  bg mknn yg menaikkan mint kucing tok makan.kene rm8 pulak
pergh.!banyak gila kuar duit untuk kiko..nevermind laa kan..asalkan dia sihat nti.

tengok2 sampai hari ini..dia tetap mcm 2..x nk makan..jus minum air je.cirit still cirit..

aiyaa..kiko please laa sihat..rindu gila aku nk tgk dia time sht..herm ..

hope kiko sihat cepat..amin..


6 comments:

Azee Hana said...

comelnye kucing tu....hope cepat sembuh eh..

Puteri Diyana said...

azee hana:huhu..thx..arp2 gitu leee

reza ahmad said...

ala tomei2..sdh kn kucen sket..huuu

Puteri Diyana said...

reza:hee..mmg omey pun..taw xpek..

BlueiceButterfly said...

~ciannya kiko..cepat sembuh yer..bleh nakal2 balik..hehe

Puteri Diyana said...

blueice:huhu..2 laa..hee..hrp2 cenggitu lee

 

ALL RESERVED BY PUTERI DIYANA.THANK YOU!