30 November, 2010

CONTEST CERPEN SESEDAP RASA


salam..nie pu3 baru abh study n buat karangan..so tyme 2 online plak an..heheh
so..pu3 nak join "CONTEST CERPEN SESEDAP RASA" 
contest ini dianjur oleh AKK AIN ZULAIKHA.
kalo maw taw peraturannya dengan betul dan tepat..silakan tkan link AKK AIN ZULAIKHA 
mcm best wei..gempak g2 hadiahnye..top up..eheh~2 la aku na join..
ne taw kowt2 mng an..hehehhe.


** banner




wei..tengok le kat bawah nie..GEMPAKS AN hadiahnya...aiseyh..rugi ta join


ok2..dah cukup le aku melabun.meh le usya cerpen aku erk..

START STORY OF AIN ZULAIKHA AND HER LOVELY CAT,BOOL.


Pada suatu hari pada pagi yang indah,Ain Zulaikha membawa kucing kesayangannya,Bool berjalan-jalan ke Taman Seri.Ketika mereka sedang menyeberang jalan,tiba-tiba kedengaran bunyi  "HON" dari sebuah teksi.Ain kelihatan sangat cemas dan takut kerana mereka hampir dilanggar oleh pemandu teksi itu.Ain pun berkata dalam hati dengan geramnya"GRR..awatnya lah pemandu teksi ini,bawaklah kete elok-elok,sebaiklah aku dan Bool x kene langgar..adesh.pemandu tak berhemah langsung.tumbok Kunk,baru taw.!.    



Selepas beberapa minit kemudian,Ain berasa sangat lapar kerana dia tak makan sejak pagi tadi.Tanpa membuang masa,mereka singgah di sebuah Restoran Madani.Seperti biasa,Ain akan mengorder makanan kegemarannya iaitu Nasi Ayam dan air Coke.."ERRRGGHHHh...kenyangnya"kata Ain dalam hati.Selepas itu,mereka meneruskan perjalanan mereka untuk pulang ke rumah.


"TrEeETtTtT.TrEeEEtTt",handphone Ain berbunyi.Tanpa membuang masa,Ain terus membuka mesej tersebut dan baca."weh,share kredit dgn aku"."BahhHh,ko ingat aku tempat top up ko ke pe?.grr..mintak top up kat salah org la bhai..HAHAHA~"kata ain dalam hati.




"InsyaAllah,InsyaAllah,InsyaAllah,i find the handsome man,"nyanyi Ain.Tiba-tiba Ain terpegun dan berkata dalam hati."PErGgHhH..hensem gila lah mamat 2..kalo aku dapat perrgghhh..best gile la..hensemnye kaw.~Aiseyhmannn..sweet gila kaw erk."

weih..da abih le..teruskan baca bawah ni agi aw

errr..~Best x kawan2.??..btw..wish me win this contest  aw..

=)

p/s: doakan aku menang taw kwn2.. =) kalo x..korunk x sweet..heheheh~

12 comments:

Bazilah said...

macam best je contest ni :D

puteri.diyana said...

best kowt..huhu~cbe la join..

Ain Zulaikha said...

hai diyana :) terima kasih join kontest ni :) apa2 update akan diberitahu.. ok?

puteri.diyana said...

hay...ur welcome..heheh..ok2..bgtaw aw..

ijat_asni said...

good luck ^___^

puteri.diyana said...

thx ye ijat..

Muslimah Optimis said...

salam...

klik sana klik sini nampak blog ni.. bila dah suka baca novel dan cerpen pasti tak dilepaskan peluang yang ada baca cerpen ni..

hehe.. nice story..

semoga berjaya...

ding dong

Betty Liar said...

Gud luck. :)

Zetchi Henry said...

not bad!

nice story!

gud luck!

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

cik ieyra said...

good luck :)

nub said...

salamat sukses!

 

ALL RESERVED BY PUTERI DIYANA.THANK YOU!